“(ON-)sensitiewe  Woord”-
Kontroversis

Die “kerk” beveg dit soos die hel, maar dit blyk SON-helder duidelik dát  daar talle kritieke sabotering /-bedrog en moedswillige  of/en kwaad-willige …aantastings en “foute” ingesluip het in die sogenaamde “Gees-geïnspireerde, ‘foutlose /onfeilbare’, heilige Kanon”, of “bybel”.

         Dit het veral geskied aan die hand van sekere “geheime krag”-entiteite (2Ts 2:7 /’83-vert.) ;  waarvan die vernaamste entiteit die “kerk” self is~!* – veral ook tydens die sg. “verlore /donker eeu”, asook by die “Raad van Ncea” en in die “Donker  Middeleeue”!*.

         Sodoende het vele teenstrydige en kontroversiële dilemmas /turksvye en verbode (& vervloekte) kwessies  in en rondom die Skrif ontstaan ;  en veral ook_
tussen… die OU en Nuwe Testamente~!*

En hierdie verbode /vervloekte kwessies is dít  wat die soms bloedige konflik, en versplintering /strominge /sektes en disintegrering van “die (sg.) kerk” …;  sowel as van die “liggaam /gemeente”, en die Ware VOLK  ten grondslag lê (Joël 1:7).

         Het dit die leser nie ook al opgeval nie dat al die ander gelowe – Islam, Judaïsme, Buddhisme, Zenisme, Zoarisme … – baie minder versplinter is t.o.v. hulle geskrifte en leringe!?  Hoekom is in die Christendom  dan der duisende konflikterende denominasies en strominge … versplintering …~!*?*

         Die hart van die Skrif-kontrorversis  wat hier onder die kollig gebring sal word, setel veral daarin dat die hele OU  Test. (Tanakh) sonverblindend duidelik met ʼn FISIEKE, EKS-klusiewe, geslote, homogene … “Huis”-gesin  of eks-klusiewe, demografiese, “bloed(-Verbond)”- /teiken-groep /-sisteem handel … wat bestem is vir saligheid en die Millennium /-“Koninkryk (vd. Hemele)”, naamlik Awdawmiese (of Blanke /H119) FISIEKE  JisraEL – of die WIT, Westers Christendom!*
            (- ‘Millennium /Koninkryk’ = Jes 2:3 ;  Dan 2:44;  7:27;  Joël 3:16+;  Sag 14:16;  Lk 1:33;  12:32;  22:29;  Jh 11:52;  Hnd 1:6 ;  Op 10:5;  20:4-6;  21:12).

         Daarenteen word hierdie einste (sg.) “verouderde, uitgediende, rassistiese, ONsensitiewe, diskriminerende, aanstootlike …” Tanakh-beeld /-beleid /-karakter /-gees /-patroon /-wetmatigheid /-indruk of die “hart  en gesindheid van die vaders” (Mal 4:5, 6;  Lk 1:17) nié  in die Nuwe Test. so opsigtelik, met dieselfde intensiteit /peil /vlak /status … of ewe gedefinieerd  gehandhaaf nie?*/!*

         Die vermelde Skrif-sabotasies  en gevolglike kontroversis en teenstrydighede word deur Elohim in Sy Woord self voorsien en bekragtig in verskeie teks soos – :

Jes. 43:27 :
“Jou eerste vader [Adam] het oortree,
en jou vertalers  het teen My oortree
          (= ook Mal 3:16);

Jeremia 8:8 :
“How can jou say, ‘We are wise, for we have the law of the Lord,’
when actually the lying pen  of the scribes
has handeld it [= ‘law’ /= Torah] falsely?”

         In die Strong’s-konkordansie word “scribes” aangegee as – “5608 caphar (saw-far)” ;  en een toepassing is, “to recount”, wat dus neerkom op :  “bedrieglik werk die leuenpen van die oorskrywers” — dus ook:  …die vertalers!*

         Betreffende bg. Jer. 8:8, “the lying pen  of the scribes  has handeld [the law] falsely” – word dit in “#Vrae 7” uitgewys dat die “10 Gebooie” eintlik net nege gebooie bevat omdat die 7e en 10e albei oor “egbreuk /huwelikontrouheid” handel.  By nadere ondersoek moet dan tot die gevolgtrekking geraak word dat die 7e aanvanklik eintlik oor “verbas-tering” /ontug gehandel het – wat ʼn VERDOEMENDE  Doodsonde is (= Gen 6:12, 13 ;  Num 25:9).

         Want let ook op die onvermydelike implikasie van Nehemia 13:3 – met die herbou van Jerusalem se mure en toe die “Wet /Torah” na 70 jaar weer ontdek word – so ʼn hele geslag het die Skrifte, die “Wet /Moses /Torha” en die Profete nie geken nie :

        “En toe  hulle die wet hoor [‘10 Gebooie’],

        [TÓÉ] het hulle al die mense van gemengde  bloed UIT  Jisrael AF-|gesonder”~!*

         So – baie NB. :  Dié teks bewys dat in die tyd van Ezrah en NechemiJaH, het “Die Wet” nog ʼn gebod bevat wat Awdawm (Blanke*) Jisrael DUS  verbied het om met ander rasse /-WESENS  te (ver-)meng /verbaster het – of DUS:  ʼn “Ontug”-Wet … “A|PART-heid”-Gebod …

 • WAT  het sedert Ezrah en NechemiJaH daarvan geword …~!*!*!*?*

         Let ook op dat in Esra en Nehemia se tyd was die “verstrooide 10 Stamme” – van die Assiriese ballingskap – nog bekend aan, en het Huis-Judah /2 stamme, nog namens hulle geoffer en vir hulle by JHWH  ingetree.  Maar – NB. :  Hoekom is die 10 Stamme in die tyd van Jeshua  vir die Volk /Judah-Huis (2 Stmm) ʼn “verborgenheid” – asook ʼn “onreinheid” en ʼn “heiden”-geit??*!* – bv. Rom. 11:25 ;  16:25, 26~!*

         So, saam met die “adder-ras /-jode” se oorname van die godsdiens-sisteem (Fariseërs Sadduseërs /Wet- /Skrifgeleerdes /= sanhedrin, kabbala, jesuïte), het die kennis(-sleutel – Lk 11:52) en ingesteldheid teenoor hulle “verstrooide  broeders” van die 10 stamme (= Jes 66:5) ook – sóós die “kerk” vandag sê :  “VERDWYN  van die planeet af” …!*~??*
         (= ‘adder-ras’ >Mt 23:33;  Jh 8:44 ;  ‘verstrooi-’ >bv. Jh 11:52;  Jak 1:1;  1Pet 1:1 = Kelte, Germane, Gote … – Europees Westerse christen-Nasies …!).

         En dít is waarom die “geheime krag” (2Tss 2:7 /’83) die “hoer-kerk” oorgehaal gekry het om die OU  Test. tot “uitgedien, verval, afgeskaf, tot niet, afgehandel, nutteloos …” te laat verklaar het, want – die on-sensitiewe Tanakh /-Waarheid en sy Liefhebbers  is dié groot hindernis vir die “owerste van die wêreld” om die finale (Neo-)“Bab(b)el”-gebrousel /-geit (Op 13) tot stand te kan bring … – en is die hindernis_nié  die “7e dag Sabbat” nie, of “yeZeus” of “Paulus(ME)”, of Andrew Murray, of Isak Burger, of Jannie Pelser, of Angus Aartappellus  boessak of toetoe nie …!*

          Dit is byvoorbeeld ook redelik algemene kennis /-en synde kontroversis dat Gen. 1:2 –“En die aarde was  woes en leeg”, verkeerd!* vertaal is!*  Die korrekte!* vertaling moet dan wees – :
“En die aarde het  woes en leeg geword”~!* –

         –  asook die uitdrukking –En dit was aand en dit was more die volgende dag

         –  se korrekte vertaling is :  … die volgende tydperk~►!

         –  wat verskeie ingrypende omwentelinge in die algemene geloofs-, teologiese, dogmatiese, etomologiese,  en geologiese  persepsies interpretasies en implikasies in die hele raamwerk van die christendom  meebring –

         –  dus ook rakende omstrede kwessies soos “die skepping /Genesis” – die ouderdom van die aarde ;  oor wat presies Gen. 3 se “sondeval” en die “vyandskap tussen jou  saad en HAAR  saad” behels ;  asook die “pre-Adamiese”-sage en-wesens (v.d. veld ens.) …;  “die geweldiges uit die ou tyd, die manne van naam” (= ‘Nephilim, Annunaki, Watchers, Enki, Jeddi’s’), Gen. 6:4 … ens.~!*

          Die volgende is dan ʼn aantal van die “ON-sensitiewe” kontroversis  wat in “Die (ON-)sensitiewe Woord”  en synde die “Kodesh*” >APARTHEID_Skrif van JaHWeH na vore kom–

(A) :
Moet ek die volgende Skrif/-beginsels glo (- of daarnaas) – :

          Jesaja 2:3 ;  Daniël 2:44;  7:27 ;  Sagaria 14:16-19;  Luk. 1:33, 77;  12:32;  Joh. 10:16;  11:52;  Hand. 1:6;  Openb. 5:10;  7:4;  11:2;  20:4-6;  21:12;  22:15 –ENS…!*

          — wat verklaar dat NET BLANKE  FISIEKE  JiSRaEL– die 12 Stamme — naamlik vandag se WiT, Christen,Westerse Nasies( Jak 1:1),  Die Koninkryk(-vd. Hemele) of synde, die “Millennium”, beërwe –

TÉÉNOOR – :

          (A.1) Joh. 3:16 … ens., wat sê :  “elkeen… wat glo … /- wat die naam van ‘die jirre’( JHWH) aanroep … beërwe die koninkryk /hemel” – ?*! – naamlik dat ek dan vir Jeshua , die N.T. en vir “Paulus(ME)” … die (HOER-)kerk /en “stellenbosch” moet glo!?* ;

– BYVOORBEELD  OOK :

          (A.2)  moet ek vir Esra 9:2, 12, 14 ;  Neh. 3:13, 25 …en vele verwante (Mal 1:1-4 ens…) – glo wat verklaar dat Elohim ʼn “Aarts_RAS-sis” is, wat Sy (& Israel se) vyande haat en verdoem tot in ewigheid

          Beskou sodoende bv. Num. 23:8,9 :

        “Hoe sal ek vloek wie Elohim nié vloek  nie”
        – wat beteken dat sekere nasies /rasse /wesens  dan wél  deur Hom vervloek word!*
        (=synde: Hy vervloek wel {sekere / nasies} _maar net NIE  JisraEL_NIE*)

        En dan is die omgekeerde ook geldig >BAIE NB. /NB.:
— Hoe sal ek seën [& ‘voete was’!*] wie Elohim nié seën nie  EN/DUS =>synde wie se voete Hy (ook) nie (sal) was_NIE***  Absoluut ʼn baie kinderlik eenvoudige, Skrif- en “God-WETLIKE”, vereiste, A|PARTheid-WAARheid …~!*
          (= bv. ook Gen 3:18;  4:11;  6:12 ;  Deut 17:14+;  23:2, 6;  33:28;  Esra 13:1-3;  Jes 10:17;  11:9;  29:15;  32:13;  60:21;  Esg 2:6;  Sag 8:10;  Mal 1:4-7;  Mt 23:35;  2Pt 2:15;  Jud :7, 11;  Op 2:14  …~!* ens.!*) –

So /dus /baie NB. vat weer die “voete-was”-fenomeen .. :
[Voete 1]
Joh 13:14
As Ek dan, die Here en die Meester, julle voete gewas het, is julle ook verplig om mekaar se voete te was

Versus

[Voete 2]
Mar 4:11
Aan julle is dit gegee om die verborgenheid van die koninkryk van God te ken, maar
vir hulle wat buite is, kom alles deur gelykenisse…

— asook bv…

Mat 10:5
Moenie gaan op pad na die heidene nie, en moenie ingaan in ’n stad van die Samaritane nie;

Mat 10:6
maar gaan liewer na die verlore skape van die huis van Israel.
Mat 15:26
Maar Hy antwoord en sê: Dit is nie mooi
om die brood [= ‘Brood’ >TORAH /Tanakh*]
van die kinders [=van JISRA_EL /12Stmm/WiT Weste>Jak 1:1]
te neem en dit vir die hondjies [= kanaaniet >swartes …*]
te gooi nie [>bevestig – Opb 22:15*]

 • NOU /HIER-VOLGENS : As die Meester nou sê: … moet julle mekaar se voete was—
 • WIE_ is die “Julle /Mekaar …” — synde NET DIES  dan wat (mekaar se) voete moet was …>klink dit #regtig vir jou — i.d.l.v. bostaande, dat jy as Awdawmiet /Jakobiet /Israeliet ..alles wat op 2 bene poep* -se voete moet was***

Nou teen die agtergrond van bg. “(A.2)” : datElohim ʼn “Aarts_RAS-sis” is, wat Sy (& Israel se) vyande haat en verdoem tot in ewigheid -gevolglik / dan _

DAAR  TÉÉNOOR – :

          (A.3) Lukas 6:27 (Jeshua  /NT) :

          “Julle moet julle vyande  liefhê en goed doen aan [& bid vir] die wat vir julle haat”?*! –ens.
          (- wie is dié  ‘vyande /haters’? = NB: Jes 66:5).

         So, WAAROM … staan die OU  Test. in vele opsigte in kontradiksie – téénoor  die Nuwe Test.!?*, soos hierbo wéér.  Of waarom vorm of vertoon dit ʼn verwronge  “hologram” /skeefgetrekte of ʼn “A-simmetriese” wesensbeeld van die Elohim en Sy karakter, wesensaard en Sy verordeninge, beleid, uitgangspunt /siening … Sy “WEG” – Deut. 13:5;  17:14;  23:2, 6 –ens.

         –  ofskoon Hy telkens ook verklaar Hy “verander NIÉ”~!*?*

         –  synde dat Sy “Weg”=Woord /Die TORAH= WAARheid( Ps 119:160) – nie een dag Deut. 23:2( -geen baster in d. vergadering nie ..) kan wees ;  en die volgende dag Luk. 6:27 _NIE*

Sodoende ook bv. :
         “Jahweh, sou ek dié nie haat wat vir U haat … Ek HAAT  hulle met ʼn volkome  haat;  vyande is hulle vir my!”!* –
         — sê die Man na die hart van die Elohim (Ps 139:21, 22 ;  ook Mal 1:2-4).

WANT ~ >

(B) :

NB. :  Uit die hele OU Test. /Tanakh se Goddelike en Skrif-“ras-isme /diskriminasie /“mense”-ONregte /-ON_gelykheid … /Ontug-Wet” en A|-PART-HEID… soos Num. 25, 31 ;  Deut. 17:14+;  23:2, 6;  33:28;  Esra 9:12, 14;  Neh. 13:3, 25;  Jes. 60:21;  Eseg. 44:6+ -ens…!* ;

          –  sowel as in sekere N.T.-teks, soos Mat. 15:26(=Opb 22:15) ;  2Pet. 2:15;  Judas vs: 7, 8, 11 en Openb. 2:14 – blyk dit duidelik dat alle rasse /-wesens  gewis –NIÉ  dieselfde bloed-, of lewens-, heils-, siels- en “gees”-waarde /-substansie /status en kwaliteite het of/en dus nié  “uit een  bloed”;  of/synde uit:  Een beeld, ‘gelyk-enis’ en/of een gees(asem)  is nie ;  asook NIÉ_  “GELYK-waardig voor die jirre”( JHWH) is nié –

TÉÉNOOR – :

         (B.1)- die res  van die N.T., en veral “in (onse) Paulus”, waar dit blyk of hierdie ewige skeppingswet, gebod — die “Soort Volgens SOORT”-Wet …/ “die Vrede-Verbond(-Leer) van sóórt /-suiwerheid” of A|Partheid verontagsaam word!* — hoe en hóékom sou dít die geval wees …!*?*
         (‘vrede-’ = Num 25:12 ;  Ps 37:37;  Mt 10:34 –ens).

         Hierdie on-Goddelik teenstrydige Skrif-kataklismes en “onsensitiewe turksvye /dilemmas” en kontroversis verdiep en/of intensifiseer te midde die gepaardgaande beginsel dat die Elohim verander NIÉ!*(?*)  Hy is –vir ewig dieselfde …!*/?* ;  soos  Jak. 1:17 dit uitspel:
“… by wie daar geen verandering of skaduwee van omkering [= on-‘eweredigheid’ /A-simmetrie] is nie”
            (= Job 23:1;  Ps 15:4;  102:28 ;  Jes 41:4;  Mal 3:6;  Hb 13:8).

(C) :

Ex 12:38 :
“En ʼn menigte mense van GEMENGDE  bloed[~!*]
het ook saam [met Israel /= SUIWER  awdawm-bloed]
opgetrek”~!*

Let dus op :

(i)        suiwer Adam-/IsRaEL-bloed, en –
(ii)       afsonderlik >A|-PART  van IsraEL … ook andersoortige, of “ander rassige”, of dus “gemengde” /bloed!

TÉÉNOOR – :

         (C.1)

Hnd 17:26 :
“En Hy het uit EEN  bloed
AL… die ‘nasies’
 van die mensdom[?*]
gemaak om oor die hele aarde te woon” [???*!*]

Bloed — wat hier eintlik verwys na “zerah” of “genelyn(e)”, kan net gemeng” raak (bg. Ex 12:38) as daar méér  as ÉÉN… sóórt /kategorie bloed of “saad” (‘zerah /sperma’), gene en/of DNA-waardes /-kwaliteite /-samestellings van die onderskeie etniesiteite (‘ethnos / anthropos’) of rasse (-wesens) is!*!*!*

         DUS:  Bogaande Ex 12:38( -gemengde bloed) – teenoor Hand. 17:26( –een bloed*) is ʼn tipiese illustrasie van die talle KATAKLISMIESE  kontradiksies /kontroversis  /begrippe en uitsprake TUSSEN die OU en Nuwe Test.!*
                (- ofskoon, by nadere ondersoek sal dit duidelik blyk Hnd 17:26 se, ‘een bloed al die nasies’ – verwys na die >Gen 10:31;  17:4 ;  28:14 –ens.-IsraEL-Nasies =WiT ‘christen’-Weste~!*).

         (C.2)  Byvoorbeeld – op dié punt :  Watter ras  was Kain (as sulks) en sy vroue –van die land van Nod…!*?* (Gen 4:16).  Laasgenoemde was baie duidelik verwyderd of a|Part  van “die Plek” waar die “EDEN-iet /Adamiet” gebly het!

         Waarom dan dié “A|Parte  Woongebiede(-Wet)” van Gen. 2-4 – met betrekking tot Gen. 4:16 (‘land v. Nod’)~!*??*

         Het Elohim bv. aan die “Noddiete” ook beveel –:  heers oor die skeppinge en onderwerp dit – of het Hy dit aan nét  die “Eden”-iete /= “Awdawm”>Blanke (H119) beveel~!*?* ~…>

~▒► was die “Noddiete” inmiddels ook deur Elohim geformeer  op die 6e dag, volgens Sy “beeld /gelykenis” ;

           *-  waarom het die “Nod-diete  en “EDEN”-iete  dan (oe-hoe-) “A|-PART” van mekaar gewoon …~!***?*
           (- sorry-sorry  v.d. ‘ON-sensitiwiteit’ …~!* …
             –  en waarom woon d. Awdawm-, SEM-itiese IsRaEliete in d. res v.d. Skrif steeds [oe-hoe– : ] A|Part  v. ander nasies /WESENS …~!*?* –

         – Deut. 33:28 :
          “So het Israel dan veilig gaan woon, d. bron v. Jakob, in af-sondering …” = ook Lev 20:26 ;  Num 23:8, 9 … –ens).

           *-  moes die “Noddiete” ook hulle land Nod bewaak  het soos die Awdawm  húlle “Plek /EDEN” moes bewaak

           *- … teen wat /wie  moes “EDEN” bewaak word … ~!?*~>

           *~► –  was dit nie dalk juis  téén die NOD-diete /-wesens  nie …~!***?* ;

           *~► –  as Elohim in Gen. 3:16 vir Eva beveel :  Na jóú  man sal jou begeerte wees~!* – >

           –  NA WIE  WAS EVA SE BEGEERTE DAN TE VORE GEWEES …~!*~>

           *~► – dalk juis na ʼn NOD-diet /-wesen …~>!*?*

~ … HEL-Lo-o- … – as iemand ʼn oor het -om te hóór► … – laat hom hóórrr~!…

(D) :

Volgens Gen. 4:1 – is Kain se ouers:
Adam”(?* =X) ;  en
Eva(!* =√).

Hier is egter verskeie kwessies ter sprake, soos wanvertaling en weg-vertaling, of sabotasie en abortasie!*  By nadere ondersoek blyk dit bv. dat Kain en Abel in die eerste plek ʼn tweeling was –
— ʼn “Esau-Jakob”-tipe!*

         Volgens die Strong’s-konkordansie dui dit daarop dat Eva ge-continuehet om Abel ook te baar – daar was dus nie ʼn bepaalde tydsverloop tussen Kain en Abel se geboorte nie!*  Ook die feit dat die betrokke patroonmatigheid – te wete dat Adam vir Eva nie éérs weer “beken  het, en sy nié eersweer “swanger geraak”  het voor Abel se geboorte nie, afwesig is!*  NB. – die term /uitdrukking, “Daarna  het sy ook  sy broer Abel gebaar”, word gebruik =wat dieselfde is as met die tweeling – of die “twee nasies” :- Jakob en Esau >Gen. 25:26~!*

         Dan sê Matt. 23:33 ;  Luk. 11:50, 51 asook 1Joh. 3:12 – Kain was van die duiwel (= ‘slang’ / ‘nachash’ = Op 12:9).

         Inmiddels is dit  hoogs*  vreemd dat éérs  met Set, het Adam – ʼn seun verwek NA  SY  GELYKENIS, na sy EWEBEELD …!!!***/???* – Gen 5:3.

         Jeshua  verklaar dan ook in Luk. 11:50, 51 en Matt. 23:35 (& Jh 8:44~!*) dat “hierdie geslag [adderras /jode]”, a|part  van die Judah-Huis staan ;  dat hulle van Kain afstam – met sy “ONreg-verdige bloed”=Mat. 23:33-35 –
         –  en NB – :  waarom het Kain dan ook juis “Noddiete” as vroue geneem?!*  Is dit dalk omdat  sy vader juis  ook ʼn NODdiet was!?*

         Ons kan maar net nié soos een van hierdie kindertjies word  nie … – en ʼn “graad een”-begripstoetsie /-logika baasraak nie … kan “1+1”_NIE!*?* – : –

Die Openbaring van Henog 11:55 :

En hy [Sataniël] het sy doemvonnis verstaan en die oortreding wat hy vroeër gepleeg het, daarom het hy ʼn gedagte teen Adam verwek,

        op so ʼn manier het hy Eva bedrieg en met haar GEMEENSKAP  gehad …~!!!*** ~ >
             (= >VERBAS-tering … bloed- /gene- /DNA-/geesBESOEDELING … – tussen ‘slang’ en Eva ~!!!► Kain …)

 • Spreuke 30:20 – :
  “So is die weg  van ʼn vrou wat [ontug] bedryf;
  SY  EET[!*] en vee haar mond af [= Eva]
  en sê:  Ek het geen sonde  gedoen nie”

                               (=vergelyk lg. Spr 30:20 met Gen 3:13~!*).

         (D.1)  so as Kain(-iete), volgens Matt. 23:33-35 ;  Joh. 8:44 –ens., van ʼn a|parte  of verskillende gene-/saadlyn /bloed-groep  afstam as Adam, Eva, Abel, Set, Sem …Jisrael (met ‘reg-verdige bloed’) –

 • is dit absoluut  110%-TEENSTRYDIG  met wat Gen. 4:1 sê = PUNT.~!*

         Terwyl dit /inmiddels ook uitgespel sal word dat die terme “geregtig” en “regverdig” meestal en primêr verbind word met Jisrael se awdamiese (Blanke) Ras-suiwerheid of dus A|PARTheid!

         Teks soos Eseg. 2:6 – “omdat distels en dorings  by jou [Israel] is” (ook Esg 28:24 ;  Mt 13:24+ –ens) – bewys ook dat Gen. 3:18 se “dorings en distels” dan figuurspraak is vir dié “vrug /produk” wat gebore  is uit Eva se ontug  met sg. “slang (= NB.:  Pre 30:20~!*) – die oorsprong van : –

            – Kain-iete /Kanaäniete … Esau/-Edomiete /“jode” /Jesuite /kabbaliste /Sanhedrin /illuminati … “geheime krag” (2Ths 2:7;  Op 2:9;  3:9) … – die “OU  Testament”-loses (= Goddeloses) … die “(5) dwase maagde” … die “bokke (links)” … die “mens [adamiet, blanke] van sonde /seun  van die verderf /krag van die dwaling” … die “skandvlekke /struikelblokke” … “joiners /jingo’s /bokryers” … VOLK-verraaiers /-haters … ~!*

(E) :

Deut. 17:15 :

“… uit die midde van jou broers [= awdam /‘EDEN’-niet /-bloed-groep /nááste] moet jy ʼn koning oor jou aanstel,
jy mag géén UITLANDER, wat jou broer [= ‘naaste’]
NIÉ!!!*  is nie
[‘NOD’-diete!*]
oor jou aanstel nie”
              (- let eerstens op dat dié teks impliseer dat daar dan ‘uitlanders’ kan wees wat wél Israel-broeders kan wees – en wat dan ‘oor jou aangestel’ kan word –
                 – RUT… is ʼn klassieke voorbeeld v. so ʼn ‘uitlander’! –
                 – so ook Ragab (v. Jerigo-faam) ;  asook d. ‘Verlore Seun’ –
                 = bv. ook Neh 5:17~!) ;

–  asook talle  soortgelyke teks soos –

          (*)  Deut. 23:2
“Geen baster  mag in die vergadering van Jahweh kom nie” ;  en
          (*)
  Psalm 79:1
“O Elohim, heidene het gekom in u erfdeel, hulle het
u heilige tempel [= Tempel v. Apartheid* >JisraEL]
VERONTREINIG …” … –ens.,ENS. …;

TÉÉNOOR – NB. ~???

         (E.1)
         Jesaja 56:3-7
         “En laat die uitlander [‘heiden’??] wat hom by Jahweh aangesluit het, nie  spreek en sê:  Jahweh sal my gewis afskei van sy volk nie [?*!*] …

 •          hulle [= uitlanders /’heiden?] sal Ek bring na my heilige berg [‘v. Sion’ /= APARTHEIDS-Volk /-’Tempel],
 • en Ek sal hulle [= uitlanders /’heiden?] vreugde laat smaak in my huis  van gebed …~!*~???*
                 (- ‘uitlander /heiden? = Rut /Ragab & d. ‘verlore seun’ [= ‘huurling’] – > hieronder ;
                 = bv. ook Neh 5:17~!
                 = ook Hnd 21:28 – ‘P’ hieronder ; = ook ‘Vrae 8’).

S – bogaande “(E)”:
géén UITLANDER, wat jou broer [= ‘naaste’]
NIÉ!!!*  is nie

teenoor “(E.1)”:
… die uitlander [‘heiden’??] wat hom by Jahweh aangesluit het sal Ek bring na my heilige berg _
_is dus baie absoluut gewis dan nóg  ʼn 2020%verwoestende  kontradiksie /-KATAKLISME~!*  Tensy…

         ~ daar dan twee► SOORTE  “uitlanders /heidene /onreines /onbesnedenes” bestaan, naamlik :

           (i)  ‘uitlanders / heidene’  wat (suiwer) Israel-“broers” ;  ADAMIETE /EDEN_niete /“Jakob(iete)” bloedverwantes of/en Volksgenote is – volgens die “lossingsreg”
                  (Lev 10:6;  25:48, 49;  Rut 3:3, 12, 13) ;
                  –  sóós Rut en “verlore seun” ;  en wat dan bv. saam aan tafel mag sit (= Neh 5:8, 17 ;  Jes 44:6~!*) ;

–  teenoor :

           (ii)  uitlanders /heidene wat NIÉ-adamiese (nié-Blank*) of NIÉ-Israel-BLOED…-verwantes volksgenote is niÉ!*
                  (- maar v. ánder, gemengde bloed /Noddiete /Kain-‘baster/koring’ /‘vreemde vlees’ = Ex. 12:38 ;  Neh 13:3;  Jud :7 ens-).

En dié beginsel /verskynsel van “twee soorte” groepe /kategorieë- uitlanders /heidene /onreines …;  asook bv. bogaande Ex. 12:38 se “gemengde” of “twee soorte bloed”, of a|Parte  ras-sóórte,
vervaag GROOTLIKS … in die N.T. – weens verdorwe  vertaling en sabotasie en bedrog, wat omgekook is tot vandag se verdorwe  “Nuwe Test.”, gepaard met die “kerk” se “polities-korrekte Bileams”-leer  en/of “Paulus-tiese  verbasteringsteologie”!*
                (= Gen 2:17;  3:18;  4:11;  6:12 ;  Deut 17:14+;  23:2, 6;  33:28;  Esra 9:14;  13:1-3;  Jes 10:17;  11:9;  29:15;  32:13;  60:21;  Esg 2:6;  Sag 8:10;  Mt 23:35;  2Pt 2:15;  Jud :7, 11;  Op 2:14  …~!* ens).

         (E.2)  Die bogaande kwessie hou dus ook verband met die “Rut-kwelvraag” /-kontroversis :
Hóé  kan Rut ʼn letterlik etniese “Moabiet”-wesen (*uitlander /heiden) wees, en in Meshiach se geslagregister opgeneem word??*  as die hele …>RES VAN DIE _APARTHEID*** (- heilige /’kodesh*) Skrif –soo ’n gegewe /scenario /interpretasie VERAFSKU!!? …>soo – sy Majesteit ELohim weerspreek /inkrimineer /kontradikteer homself … *** (= o/:  ‘Vrae 8’ ;  ‘Verlore Seun’).

         (E.2.1)  Want as die kinders van Jisrael met buitelanders /-wesens  getrou /vermeng het – soos in Numeri 25 ;  en soos wat Rut (& Naomi) waarskynlik ook gedoen het – is hulle name uit die Volksregister verwyder (Esg 13:9) en was hulle van hul familiebande, erfenis en Jisrael-burgerskap afgesny gewees … ~ sóós  NB> :
         – wat ook klink-klaar gedemonstreer word in die gelykenis van “die verlore seun” – naamlik ::

         (E.2.1.A) – “Toe het hy hom by een van die burgers van daardie land gaan VOEG” – Luk. 15:15.
         Die Strong’s-konkordansie verklaar dat die Grieks vir, “(gaan) voeg”, op ʼn huwelik  dui (‘proskollao ^4347^’) – wanneer ʼn man en vrou mekaar aan-kleef en een vlees word~!*

         (E.2.1.B) – so, “verlore seun” het sy familie-bande en burgerskap /“skaap”-skap  verbeur – veral deurdat hy ontug  of verbastering bedryf en ʼn ander ras /-wesen  aange-kleef  het – net soos Rut!* – en dáárom sê hy dan ook – :

          “… ek is nie meer werd om u seun genoem te word nie;  maak my soos een van u huurlinge”, Luk. 15:18, 19 –

          – wat dan egter uitloop op Skrif soos Ef. 2:19 :

       So is julle [‘verlore seun(s)’ /10 Stmm]
dan NIÉ  meer vreemdelinge  en bywoners nie,
maar [wéér!] medeburgers
van die A|-PARTes [= IsRaEL /’Weste]
en HUISgenote van Elohim –
            (- wat dan verwys na d. [fisieke] ‘HUIS  v. Jakob’ /-12 stmm. /-JisRaEl /’WESTE!*).

         (E.2.1.C) – ontwortelde vervreemde en uitgeworpe Israeliete (‘wilde lote /olywe’) is ook as “vreemdelinge, bywoners, huurling, slawe” (Jer 34:9), en selfs as “uitlanders / heidene /onrein /onbesnede” beskou en behandel (bv. Neh 5:8 ;  Ef 2:19).

         Dié “verlore seun” (Lk 15 /& Rut) kón dus nie meer familie of ʼn burger van Jisrael wees nie – tensy … hy hom van sy baster-familie afskei (bv. Esra 10:11 = o/#‘Verlore Seun’ ens.), en ʼn familielid /bloedverwant /volkgenoot vir hom as “losser” sou optree.

         (E.2.2)  JHWH  verbied ondubbelsinnig en ten sterkste, in die hele Skrif, die vermenging van adamiese /Blanke Jisrael(= WiT Weste) met ander nasies /rasse /-wesens
                `(bv. ook Num 25 ; Esra 9:2, 12, 14;  Esg 44; 2Pt 2:15;  Jud :7, 11;  Op 2:14 -ens).

         So hóé op Gods aarde sou Rut in die Volk opgeneem kon word as sy – volgens die “lossingsreg”-beginsel – nié  ʼn SUIWER  Israeliet /-BLOED-verwant /-losser  gehad het nie!*

         En die “heilige, algemene (HOER-)kerk” se gatte!*  gaan brand en braai oor o.m. dié “Rut- /Ragab” en verwante -LEUENS  wat hulle bedryf~!* – Luk. 12:46, 47 ;  Jer. 25:34, 35;  Sag. 10:2, 3
                (= Lev 10:6;  25:48, 49;  Rut 3:3, 12, 13;  Jes 44:6 … -ens).

         (E.2.3) – en as Elohim net ʼn ruk gelede  24000(!*) Israel-siele in Num. 25 uitgedelg het omdat hulle met Moabiete gemeng het!*, hoe ~ sal Hy> nou net daar omdraai – en
►Hy sélf  met ʼn “Moabiet” /-wesen /Rut – as’t ware … “in die bed spring” …!***/???*
         –  “You gotta be shit’n  me”~!*  Want sodoende ook – :

         (E.3)  Jeshua  stuur sy dissipels uit- Jerusalem en sê :
Moenie gaan na die Samaritane en ‘heidene’ nié [=Moabiete / ‘Nod’-diete /Sjinese /Indiërs /Xhosas …],
maar na die verlore skape van Israel

                (Mt 10:5 – almal buite ‘Jodedom’ = ‘heidene /… honde’?! =Mt 15:26*).

         So buite Jerusalem /Judah (2 stmm), is daar “verlore skape [Israel]” wat wel bearbei /bedien moet word, maar – sekere ander “heidene /honde …” (Mt 15:26) moet NIÉ…!*/?*

TÉÉNOOR – :

          (E.4)

Handeling 28:26-28
         
“Laat dit dan aan julle [Judah /naby /‘hierdie stal’ – Jh 10:16]

bekend wees dat die heil van Elohim
aan die ‘heidene’ gestuur is [= buite/-landers /ver /‘ánder stal’ /10 stmm],
en húlle  sal luister … [= ook #Jh 10:16]

So, Jeshua  sê –moenié… na die ‘heidene’ gaan nié (Mt 10:5) ;  maar
Paulus(ME) en die “(hoer-)kerk sê –“… dat die heil van Elohim aan die ‘heidene’ gestuur is …” – Hand. 28:26-28 …~??*~!*

          –  ʼn absoluut ʼn 210%-boggerop!* ~ >
            tensy – dié “Paulus-heidenedan suiwer IsRaEL-…“heidene buite  Judea /Judah is, ofte wel die bg. Matt. 10:5 en 15:24 “verlore skape” /10 Stamme , of Joh. 10:16 se “ander stal” — wat sou luister (Jh 10:16);  of dus ook Jak. 1:1 en 1Pet. 1:1 se vreemdelinge van die verstrooiing ~ > IsRaEL-WESTE~!*
                (= #Neh 5:8~!* ; = #Jh 11:52;  Hnd 26:17, 18 ;  Rm 16:26).

         (E.5)  Opvallend en eienaardig is ook dat wanneer Jeshua en apostels van “heidene” praat, dit kontekstueel redelik ooglopend blyk dat hulle nét  die “verstrooide /verlore /verborge” Tien  Stamme /Huis-Israel /-’WESTE  impliseer, maar as Paulus van “heidene” praat, blyk dit met die eerste oogopslag alle nié-Israel-wesens  te wees …??*!*

(F) :

Esra 9:2, 12, 14 :
“[Soek] tot in ewigheid nié hulle vrede en geluk nie …
hierdie GRUWELIKE  volke”
            (= ook Deut 17:14+;  23:2, 6;  Esg 44:6+ … ens., … ens…).

         –  waarvolgens dit duidelik blyk dat “(ware) vrede” /EN RUS… >Jer. 6:16*– saam met talle verwante Skrif soos Numeri 25, DUS ten nouste verband hou met die AF-gesonderdheid, of A|-PARTheid van JiSRaEL (’WiT Weste) van ander volke /rasse /-wesens …~!*

TÉÉNOOR – :

         (F.1) – die Nuwe Test. wat se algemene “hart /gesindheid, beleid, gees …” die indruk wek dat vrede” nou ʼn
NIÉ…-RAS-sige”,
i.dentiteit-lose, wasige … gebrousel is,
in uitsprake soos :
julle ‘vyande’ liefhê … ;  –die ‘wêreld’ so liefgehad sodat elkeen wat glo … ;  asook Ef. 2:17 –“die evangelie van vrede  kom verkondig” ;  en
Heb. 12:14
Jaag  die ‘vrede’  na met ALMAL”~!*/~►???***

         (F.1.A)  Die N.T. wek dus die indruk dat “vrede” uit ʼn “Openb. 13-vrede”-gedrog  bestaan … :
en die hele wêreld het agter die [‘vrede’- /‘versoening’-]dinges aange…-heL …!*/?*
Of dus – die “Weg van Kain / Leer van Bileam /deMONE-krasie”!*/?* (= 2Pt 2:15 ;  Jud :7, 11;  Op 2:14) ~

         DUS:  ► bloed-vermenging /besoedeling /verbas…-TEring …!* (Num 25:6-13 ;  Jer 31:27 ens).

TERWYL  OOK – :

         (F.1.B)  Jeshua  verklaar :  Ek het nie gekom om ‘vrede’ te bring nie, maar die ‘Swaard’ [=WOORD] – die “ONsensitiewe, RAS-istiese” OU  Test. /Tanakh – en (DUS) verdeeldheid~!*
                (- want die O.T. SAL!-altyd & ewig = ‘verDEELD-heid’ veroorsaak~!*)

         Daar is dus ook twee soorte “vredes” – en “die circe” verkondig net dié (VALS “vrede”  wat na die skielike verderf  toe lei!* (- na Gen. 6:12 lei~!>).

(G) :

In die “10 Gebooie”, beteken Exodus 20:14 (= 7e gebod) ;  en 20:17 (10e) dieselfde ding : – huwelik-ontrouheid /egbreuk ;  sodat daar éintlik dan nét nege  gebooie is!?*  So, hoekom herhaal … die Elohim homself in die 7e en 10e gebooie oor “egbreuk”!?*

TERWYL / INMIDDELS – :

         (G.1)  In Numeri 25 en ander, blyk dit duidelik dat vermenging /verbastering /ontug ʼn “dood-sonde” is, máár – daar is nié sodanige gebod  tussen “die 10” of “nege” nie??*!*
                (= ook Sag. 3:1-4 – oor d. priester Josua se vermenging! – o/‘Verlore Seuns’).

         Die 7e (of/& 10e?) gebod is dus stellig aan getorring  en bekook, en het oorspronklik(!*) ʼn “verbastering”-turkvy /-dilemma bevat ;  want dié gedagte word bekragtig in die hele  res van die Tanakh (OT) se prominente Goddelike “A|-PARTheids”-beleid(!*) /-karakter /-bloudruk en –Gees … synde uitgespel in honderde teks soos Esra 9:2, 12, 14 ;  Neh. 13:3, 25 = NB!!! >die ‘inleiding’ bo-aan –
                (= ook Gen 2:17;  3:18;  4:11;  6:12 ;  Deut 17:14+;  23:2, 6;  33:28;  Esra 9:14;  Neh 13:1-3;  Jes 10:17;  11:9;  29:15;  32:13;  60:21;  Esg 2:6;  Sag 8:10;  Mt 23:35;  2Pt 2:15;  Jud :7, 11;  Op 2:14  …~!* ens. –ens…).

(H) :

Matt. 24:14 :
         “En hierdie evangelie van die koninkryk  sal verkondig word
         in die hele  wêreld tot ʼn getuienis
         vir al die[-dié] nasies [‘panta ta ethne’ = ‘die spesifieke Nasies’] ;

►   en dán  sal die EINDE  kom” …~!*(?*)

TÉÉNOOR – :

(H.1)
(*)  Rom. 10:18
“Oor die hele aarde hét  hulle stem uitgegaan en tot by die eindes van die wêreld hulle woorde” [= evangelie];

(*)  Kol. 1:23
“… die hoop van die evangelie … wat verkondig is in die ganse mensdom  onder die hemel”.

Nou wie LIEG  dus~!?* :  Jeshua  ‘(H)’ (= Mt 24:14) ;  of Paulus ‘(H.1)’!*?* – want hoekom het “die EINDE” toe nie gekom nie – m.v.n. bogaande Matt. 24:14 – nadat die “evangelie” aan al die nasies verkondig was in bg. Rom. 10:18 en Kol. 1:23 nie.

          Sodoende ook :
          (H.2)  Matt. 9:35
          “En Jeshua  het by ál  die stede en dorpe rondgegaan en in hulle sinagoges geleer  en die evangelie van ‘die koninkryk’ verkondig en elke siekte en elke kwaal onder Die Volk  genees”
                …(- let op :  ‘onder d. VOLK’ – nié ‘onder d. circe’, of onder die ‘nasies’ nie!* ;
                – en :  watter ‘koninkryk’ = daar is twee soorte of aspekte v.d. ‘koninkryk’ = #DIE  “TWEE  BEEN”–KONINKRYK /-EVANGELIE – o/Raamwerk;
                terloops:  wat was dié ‘leer’ – daar bestaan nie ʼn rekord daarvan nie!/??* ; = ook Hnd 18:25 idv).

TÉÉNOOR – :

         (H.3)
         (*)  Matt. 10:5-7
         “Moenie gaan op pad na die heidene [en …] die Samaritane nie;  maar
         gaan [na nét] die … Huis van IsRaEl [10 stmm /’Weste]” ;

(*)  Matt. 10:18, 19
“… julle sal met diestede van [fisieke] IsRaEl  sekerlik nié klaar  kry voordat
die Seun van die Awdawm [Blanke /H119] kom nie”~???*

So – volgens bg. Matt. 9:35 ;  Rom. 10:18 en Kol. 1:23 is “AL  die (Israel-)stede” toe reeds bedien  gewees – maar tog het die “einde” nie gekom nie!? ;  asook … volgens Matt. 10:18 sal die (NÉT) Jisrael-stede tot met die einde ook nié  klaar wees nié??*

         So wat behels hierdie boggerop!*?*  Daar was dus – teenstrydig  met Matt. 9:35 – ook ánder stede … van NÉT  IsRaEL  buite  Palestina wat tóé nog nie bedien was nie – WIÉ /waar … ís dié “ontwykende /misterieuse /verborge” IsRaEL-stede!!!*/?*

           —  is dít  nie dalk dus al stede van die “versteekte [Israel-]volke” van — Jes. 25:7 nie!?* – WiT  Weste!* (ook Gen 10:31;  17:4-7;  28:3).

(I) :

Joh. 14 :22:
“Judas, nie die Iskáriot nie, sê vir Hom:  Meester, hoe is dit dat U aan ONS  U sal openbaar

 • en NIÉ[~!*] aan die wêreld[-wesens~!*] nié?”

TÉÉNOOR – :

          (I.1)

–bv. Joh. 3:16
Elohim het ‘die wêreld’ [??]
so liefgehad
sodat elkeenwat glo

En talle soortgelyke Skrif-KATAKLISMES …!*/~???*

SO  OOK – :

(I.1.2)
(*)  Markus 4:11
Aan julle [Israel /-Weste=onder Verbond_Gal 4:5]

is dit gegee om
die verborgenhede van ‘Die Koninkryk’ te ken,
maar aan hulle daar BUITE
[= d. ‘wêreld’-/heiden-wesens = bg. Jh 14:22]

is dit nie gegee nie(= bv. ook Op 11:2;  22:15) ;

(*)  Joh. 17:9
“Ek bid vir húlle [Israel =binne /onder Verbond /Gal 4:5];

Ek bid NIÉ  vir die wêreld[-wesens] nié …” –ens …~!*

SO – Joh. 3:16, teenoor Joh. 17:9, bewys – dat daar dus ook twee soorte “wêrelde (-bewoners /-wesens) is_naamlik:

          (i)  die “Jisrael-leefwêreld” / “EDEN-iete” /“oikoumene”( beskaafde_ /Romeinse ryksgebiede) /demografie /teikengroep / Huis(-gesin v. Jakob /12 Stmm) /gemeenskap … UIT-verkore BloedVerbond-Volk /WiT ‘christen’-Weste~! ;

en – teenoor:
          (ii)  al die ander … nasies /rasse /-wesens /“NOD-diete” /“Kain”-iete… /“wilde diere van die veld” … -leefwêreld of bestaanswyse /-orde(?) /-sisteme!*
                (= bv. ook Ex 19:13;  Deut 4:19;  Miga 4:5 i.d.v).

(J ) :

Joh. 14:17 :
“… en Hy sal julle ʼn ander Trooster gee om by julle te bly tot in ewigheid:
          die Gees van die WAARheid

 • wat ‘die WêRELD’ [= SYSTEM /heidendom /‘Nod’-diete …]
  nié KAN  ontvang nie,
  omdat dit Hom … nie [KÁN] ken nie”~!*

My liewe #skapie, HIER IS DIE BREEKGRENS …:
Joh 8:43
Waarom ken julle my spraak nie? Omdat julle
na my woord [= TAWRAH /Tanakh]
NIE KAN  luister nie.

Die ELohim se – “spraak /stem /woord /wil …” is dus =ja:  OU!!! Testament _en NIE (soseer):  Paulus /die evangelie /jeezis( Jeshua) … die Heidelbergse kataklismes … en “stellenbosch” _nie…  Synde ook:  As Mashiach in Opb. 3:20 s  Hy staan by die deur en klop_en wie Sy “stem” hoor …>TOORAH***
          — en as jy derhalwe nie ’sielskonneksie /diepe bewussynskonneksie /hunkering /gravitasie het met /na die Tanakh/SY #STEM  nie …is jy klaarblyklik op pad WARM_plek toe …* (- ‘that’s just the way it is …’)

_NOU –met bg. Joh. 14:17 in gedagte: – die Gees van die WAARheid wat ‘die WêRELD’ nié KAN  ontvang nie…

TÉÉNOOR – :

(J.1)
Hand. 10:45
“En die gelowiges uit die besnydenis … was verbaas dat die gawe van
die Heilige Gees ook
OP DIE ‘HEIDENE’[?*] UITGESTROT IS” /~!*???*
                (- ‘uit d. besnydenis’ = ortodokse Judeërs /2 stmm /‘naby’;
                –  ‘op d. heidene’ = Israel /10 stmm /‘ver-’).

 . . . ? ? ? >>>

ASOOK –met bg. Joh. 14:17 in gedagte /bv. – :

(J.2)
Joh. 3:16 – :
‘die wêreld’ so liefgehad sodat ‘elkeen[~?*!] wat glo’ …;

          –  asook teks soos :
elkeen wat die naam van ‘die jirre’[?*] aanroep sal gered word …!*???* – ens.!* ~

          ~ ʼn absolute ► 210%-kataklismiese weer-spreking /-boggerop~!*

(K) :

laat die kindertjies na My toe kom … want aan sulkes behoort  ‘Die Koninkryk’ ;

          – … wie nie soos kindertjies word nie, kan in ‘Die Koninkryk’ nie kom nie …ens…

         – wat dui op die opsigtelikheid, verstaanbaarheid, eenvoud van die “evangelie” /-boodskap /saligheid en die bereikbaarheid en toeganklikheid tot “Die Koninkryk” … en dat dit geensins gesoek, beredeneer nagespeur of ge-intellektualiseer hoef te word nie~!* … –

TÉÉNOOR – :

         (K.1)
         (*)  SOEK… [eers] die koninkryk”;
         (*)  Julle dwaal omdat julle [= ‘geleerdes’!?*] die Skrifte nie ken nie~!?* (Mt 22:29) ;
         (*)  “Waarom ken julle [‘geleerdes’!?*]my spraak [-‘Stem’ /= O.T.] nie?
         Omdat julle na my woord [Tanakh /-Stem] nie kán  luister nie”, Joh. 8:43~!*;
         (*)  … maar smal is die pad wat na die lewe lei–en daar is min wat dit VIND  [= moet dus gesoek  word]
         (*)  “Pas dan op hoe  julle hoor [=moet FYNluister – na ‘My Stem’ >Tanakh~!*]” (Lk 8:18) –
         (*)  Maar hierdie skare wat die wet [TORAH] nie ken nie, is vervloek! (Jh. 7:49).

         . . . :  OEPS . . . ***

         –  waar laasgenoemde “K.1” (- téénoor d. eenvoud v. ‘K’) dan laat blyk dat daar sinistere of versteekte “vangplekke /strikke /slaggate /kinkels (in d. kabel) …” kan wees betreffende “die evangelie” /-boodskap … – wat intense “speurwerk /ondersoek /navorsing” vereis!/?* … –

          –  sóós wat bv. Apollos, wat ‘magtig was in die Skrif’ – tog ook nóg noukeuriger in ‘Die WEG’ van Elohim onderrig  moes word /~!*?* – Hand. 18:25 (= ook o/Bgnsl. 15.1;  17 ; Vrae 18).

(L) :

Joh. 14:6 :
“… niemand kom na die Vader behalwe deur My nie”

         ▒ÉÉRS >na Jeshua  (= d. ‘deur vir d. skape’) ;  dán  na Vader … ;

TÉÉNOOR!!! – :

(L.1)
Joh. 6:44, 45
“Niemand kan na [Jeshua ] toe kom
as die Vader … hom nie trek[-na Jeshua  toe] nie.

          Elkeen dan wat dit van [éérs] die Vader gehoor en geleer  het kom [dán = daarná~!*]
na [Jeshua ] toe” –

          ▒ >éérs  NA VADER (Woord /O.T.)_
dán
na Jeshua ~???*!* –

          (L.2)

Joh. 10:29
My Vader wat hulle aan My gegee het, is groter as almal; en niemand kan hulle uit die hand van my Vader ruk nie.

          ▒ >die ‘skape’ was dus éérs  by Vaderof/en hulle kom van Vader af, of/en
‘gaan deur’… Vader-na-Jeshua =DEUR  die Woord /TORAH /OT …► na Jeshua ~???*!* –

          –  DUS:  bostaande ‘(L)’ Joh. 14:6 ;  Xteenoor ‘(L.1.2)’Joh. 6:44 en 10:29, is absoluut weer /nog ʼn 110%-WEER-spreking …~!*
                (= ook Lasarus &d. ryk man, Lk 16:31 ens).

          Let op dat eersgenoemde, Joh. 14:6 (éérs na Jeshua  /NT), omtrent in elke preek  ter sprake kom, máár laasgenoemde, éérs na Vader /OT /TORAH  kom absoluut beslis nóóit ter soraje nie!???*

          (L.3)  Die onvermydelike gevolgtrekking is dus dat die (onder-)SOEK, oordenking, begryp, navors, bepeinsting, koestering, proklamering en bewaring van die O.T. (Jh 6:44, 45) is dus ʼn prioriteit  of/en selfs ʼn voorvereiste in die bekering, redding, saligheid, oordeel, loon … van elke awdawmiet– /IsRaEliet-siel!* (= bv. ook Lk. 16:31)

          So, saam met bg. Joh. 14:22 – “[hoe] is dit dat U aan ons [Israel] U sal openbaar en nie aan die wêrld nie”, is die “bottel-barsende” breekgrens (bottom line) DUS :

          –  ÉNIGE  aardling wat “Die WOORD /TORAH /Tanakh /O!*T. /die ‘stem, wil …’ /Waarheid”, sóós  Esra 9:2, 12, 14;  Neh. 13:3, 25… (- & duisende verwante) nié  kan LIEF-hê en BEWAAR /nastreef /nakom nié – >

► KÁN DAN OOK NIÉ  DEUR DIE VADER “GETREK” WORD ;  OF NA DIE VADER GAAN, EN DEUR HOM /JESHUA  GELEER EN LIEFGEHÊ WORD NIÉ!* –

          –  veral dan ook met verwysing na teks soos Joh. 6:44, 45
                (= ook Gen 4:11;  6:12 ;  Deut 17:14+;  23:2, 6;  33:28;  Esra 9:14;  13:1-3;  Jes 10:17;  11:9;  29:15;  32:13;  60:21;  Esg 2:6;  Sag 8:10;  Mt 23:35;  2Pt 2:15;  Jud :7, 11;  Op 2:14  …~!* ens).

(M) :

Sodoende wys broeder  Pierre Rautenbach van Lutzville (2007), byvoorbeeld ook op die volgende ongeruimdheid /kontroversis  betreffende Paulus in Handelinge 9;  22;  en 26 :

(M.1)  “In [Hand 9] vers 6 vra [Paulus] wat hy moet doen, en die antwoord is:  ‘Gaan na die stad en dit sal jou gesê word wat om te doen.’
         In vers 7 lees ons dat die manne wat saam met hom was, het wel die stem gehoor maar niemand [of niks] gesien het nie.

TÉÉNOOR – :

(M.1.2)  [In Hand 22 :9] sê hy dat die wat saam met hom was wel die lig gesien het, maar niemand gehoor het nie???*

–  asook –

(M.2.1)  Vra toe wat hy moet doen en daar word gesê dat hy na die stad toe moet gaan, want daar sal vir hom gesê word wat om te doen.

TÉÉNOOR – :

(M.2.2)  In vers 14 sê hy dat hulle almal op die grond geval het … en in vers 16 is daar toe dadelik vir hom vertel wat om te doen en waarvoor hy geroep is.
         Hy het dus nie nodig gehad om na Damaskus te gaan om uit te vind wat hy moes doen nie … ” (eie toep. /klem).

Verskeie soortgelyke “Paulus-tiese  ongerymdhede” /KONTRADIKSIES /kontroversis kom voor …!*/?*
         Byvoorbeeld in Hand. 26:16 is hy aangestel as “dienaar /getuie”, maar – Paulus propageer homself as ʼn “apostel”, ofskoon daar nét 12 apostels kan wees (- 12e = Matthías, Hnd 1:26).
                (- kontak outeur vir ander Paulus-kontroversis /-kataklismes …~!*)

(N) :

Hand. 10:45
“En die gelowiges uit die besnydenis [= ortodokse Judeërs /2 Stmm] …
was verbaas dat die gawe van die Heilige Gees

ook op die ‘heidene’[?]  uitgestrot is” ;

–  sien ook onder “J”!

TÉÉNOOR – :

(N.1)
Openb. 11:2
“Maar die voorhof BUITEKANT… die tempel [= ‘Nuwe EDEN’ /Millennium /Berg Sion]
moet jy uitlaat en dit nie meet nie,

 • want dit is aan die HEIDENE  [‘Nod’-diete …] gegee …”!*

          ~ bg. “N X N.1” is dus nóg ʼn absolute 2020%-kontradiksie …!* ;

HEL-Lo-o- … – as iemand ʼn oor het wat kan hóórrr …!*

(O) :

Hand. 10:28 en 34 :
“Julle weet dat dit ongeoorloof is
vir ʼn [Judese] man[= 2 Stmm /‘hierdie stal’ =Jh 10:16]

om met iemand van ʼn ander volk  omgang te hê of hom te besoek;

          maar Elohim het my getoon dat ek géén  mens [Adamiet / ‘EDEN’-iet /Blanke!*]
onheilig of onrein [= ‘ONbesnede’] mag noem nie … Ek sien waarlik dat ELohim geen aannemer van die [adam– ]persoon is nie” –

         –  dus oënskynlik  ʼn liberaal-humanistiese, demone-kratiese /-“reënboog”-geit  of “anti-apartheid”-geit ;  of ʼn Tutu-istiese –“almal is god  se kinders”-geit …!* ;

TÉÉNOOR – :

(O.1)
2Pet. 2:14, 15
“… hulle is kinders van die vervloeking [= arrogante, verbasterende  onkudiges /adamiete /skandvlekke /struikelblokke /‘joiners …’ – Bileam-miete;  Tutu-istiese ‘reënboog’-geite]                [= ‘vervloeking’ >‘verderf’ =Gen 4:11 ;  Mal 1:3, 4;  Jud :4, 8 ..>hulle wat d. Wet /TORAH nie ken nie=Joh 7:49].

          Hulle [‘bevlekkende  adamiete] het die regte pad[= d. WEG /TORAH] verlaat en verdwaal,

 • EN DIE WEG  GEVOLG VAN BILEAM …” –

          –  of dus die pad gevolg van ʼn –“liberaal-humanistiese demone-kratiese /“HOER-kerk” /-gebraaksel…”-geit /… gloBABBEL_Lusme /multikulturalisme /nie_raas-sig-geit~!*
                (ook =Gen 6:12;  Deut 13:5;  2Ts 2:3;  Jud :7, 11;  Op 2:14 –ens.) ;

          –  waar dit telkens son-helder uitgespel sal word dat terme soos die “weg /leer van Bileam” en “verderf” verband hou met die Goddelike, Skrif-A|PARTheid van Jisrael, of atbsw met verBas-tering – Gen. 6:12 ;  Num. 25;  Deut. 13:5;  17:14+;  23:2, 6;  33:28;  Esra 9:12, 14;  Neh. 13:3, 25 –ens!*

         DUS :  weereens ʼn 210%WEER-spreking tussen …:  Hnd. 10:28, en 2Pet. 2:15~!*

(P) :

Hand. 21:28 :
“Hy het ook nog Grieke  in die tempel gebring en hierdie [plek van A|PARTheid] ontheilig [= besoedel /verderf]” —

TÉÉNOOR – :
         (P.1)  Numeri 25 – waar Elohim 24000 Israeliet siele met ʼn plaag uitgewis het omdat hulle uitlanders /“gruwelike  volke /bevlektes …in die “vergadering” (‘Huis /volk /liggaam /tempel’ v. A|PARTheid) gebring het~!*
                (Esra 9:2, 12, 14 =ook bv. Deut 17:14+;  23:2, 6;  33:28;  Ps 79:1;  106:34, 35;  Esg 44:6-9;  Jer 31:27;  51:51;  Hos 7:8;  Klag 1:10;  Sef 3:4;  Op 21:27  -ens).

          So, Paulus word beskuldig dat hy met “heidene” (= uitlanders /gruwelikes/onreines) meng en in die tempel bring (= ‘plek v. apartheid’= ‘kodesh’) – waarmee hy dan die talle betrokke teks, en die hele Tanakh oortree en verag het!*

          (P.1.2)  Maar, hoe sou hy nogtans in Hand. 24:14 dan kon sê hy “glo álles in die O.T.”?*!* – waarvan nie een jota of titteltjie ‘uitgedien’ sal raak nie!  Het hy dan nie geweet van die O.T. se betrokke “APARTHEIDS”-verklarings /Godspraak nie!*?*
          Bedink /weer — die bogaande:
Hand. 10:28 X Hand. 21:28 X Hand. 24:14 (& 2Pet 2:15)
–dit is ’n 110% kontradiksie /paradoks!!

          Of sou mens moes vra :  (i)  “Watter ou testament  het Paulus dan gehad” ;  of/en  (ii) wie het Paulus (& d. NT) se manuskripte dan so bekook … om sulke kontroversis te veroorsaak het!*?*

(P.2)  Beskou i.d.v. ook teks soos Joh. 7:35 :
          “Hy [Jeshua ] wil tog nie  na
die verstrooides  onder die Grieke gaan en die Grieke leer nie?”
– waar “verstrooides” áltyd, nét  die fisieke “10 Stamme” /’WiT Weste  is (= o/‘Verlore Seuns’) – wat telkens bepaal word d.m.v. teks soos Joh. 10:16;  11:52 ;  Jak. 1:1 en 1Pet. 1:1 …~!*

(Q) :

NB. :  Dit sal dan bewys kan word – swart  op wit – :  dat die apostels, Jakobus, Petrus, Johannes en Judas almal hul sendbriewe aan NÉT  fisieke Jisrael /-“broeders” rig … die “uitverkore Vrou” /“vreemdelinge /12 Stamme van die verstrooiing” …> WiT  Weste~!
           (_10 Stmm wat uit die Assiriese ballingskap /745v.M. na Kaukasis /Europa migreer het _Kelte Gote Vikings Noormann Finne Dene Germane Franke Saksers . . .>WiT Weste …*)

TÉÉNOOR – :

         (Q.1) –  dit blyk egter dat die evangelies en al Paulus se briewe  gerig is aan alle “wesens op 2 bene” …!*?*  En d’s  nóg ʼn feit soos ʼn skaap  wat die “circe” nooit sal aanspreek nie!?* _dat die sendbriewe aan NET DIE TWAALF Stamme/WiT Weste gerig is …*!?*

         Dit waarteen 2Pet. 2:15 (-en Jud :7,8,11;  Opb 2:14) uitvaar =die Bileamsleer =VERBAS_TEring … dus:  “VERMENING” / “DI(E-)versity” /NIE-RAAS-sig-geit …is >>>’n 1010% TEENSTYDIG  met die hele hoerkerk se bileams… gelykheids-/bevrydingsteologie …***

          ==EN SOOS WAT  Bg. “(P & Q)”  DAN OOK BEVESTIG WORD IN . . . :==

(R) :

Openb. 2:14 :
“…Maar Ek het enkele dinge teen jou:  dat jy daar adamiërs het [‘Edeniete’ /blankes = H119] –

 • ►wat vashou aan die leer van Bileam
  ►wat vashou aan die leer van Bileam
  ►wat vashou aan die leer van Bileam
          (= verBAS-tering /= DEMONE-krasie!* …” ;
          = Num 25:6-13 = ‘verontreinig, besoedeling, gruwelike bevlekking, verderwing’ = Gen 6:12 ;
          = ‘vuil kleed’-kwessie – Esra 10:11 ;  Neh 13:3, 25;  Sag. 3:1-4 ;  Mt 22:11-14;  Lk 15:22 – > o/‘#Verlore Seuns’).

Die “BILEAMSLEER” gaan dan oor die verbastering  van die Volk met die Moabiete wat die rede was dat Elohim 24000 Israeliete uitgedelg het in Num. 25!* (= ook Num 31:16!*) –

 • – en dít, ofskoon die Moabiete … “oënskynlik  dieselfde ras” as adamiese /Blanke Israel was – en dus ʼn kwessie waar die “onkruidsleer” van Matt. 13:25 in die prentjie kom (= #‘Seun v.d. Verderf’)

         So bg. Openb. 2:14 /“Bileamsleer” is een van die talle teks wat SON-glanshelder wys dat Elohim, van Gen. TOT – Openb.!*, ʼn afsku het in die besoedeling /“bevlekking /verderwing” (Gen 6:12 ;  2Pet 2:15;  Jud :7, 11) van die regverdige  bloed” (=Ras-EGte_ & beeld /gelykenis – Mt 23:35) – van Sy Adamiese /WiT!  Verbondsvolk met ander “gruwelike”wesens …!* =
         —  soos ook bewys word met die uitdelging van die besoedelde awdawmiet  in die “sondvloed” –ens.
                (= Gen 6:12;  ook Num 25:9 ;  Deut 33:28;  Esra 9:14;  Jes 60:21;  Kol 1:15 ens).

 • SODOENDE IS DIT SON-VERBLINDEND HELDER OPSIGTELIK DAT _
 • … die evangelies en veral ook “onse” Paulus (oënskynlik ?? ) dan ’n baster- of vermengings- of “gelykheids”-teologie /-dogma …of Bileamsleer verkondig X_
 • _TEENOOR  die res van die apostels _EN OPENBARING( 2:14=Messiah) wat dit UITDRUKLIK*  TEEN_staan!!!

G’N WONDER DAN OOK NIE – DAT DIE ESSENERS_VAN DIE “DOOIE SEE-ROLLE” (QUMRAN) – :  Jakobus as die Prediker van Geregtigheid”( =van RasEGtheid*) bestempel het;  maar vir Paulus as_die “prediker van die bose( -een)”!!

James is Jesus, Teacher of Righteousness[edit]Robert Eisenman has proposed the Historical Jesus was actually the Nazarene James, the Teacher of Righteousness against a “Wicked Priest” (Ananus ben Ananus), and a “Spouter of Lies” which Eisenman identifies as Paul of Tarsus.[13][14]

https://en.wikipedia.org/wiki/Teacher_of_Righteousness

#sien ook: https://www.google.com/search?q=qumran+scrolls%2Brobert+eisenman&rlz=1C1AVSX_enZA738ZA738&oq=qumran+scrolls%2Brobert+eisenman&aqs=chrome..69i57j33.27611j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8

SODOENDE – :

Die hele kwessie /implikasies /konsekwensies rondom die “weg van Kain” en/of die “BILEAMSLEER (Op 2:14 ;  ook 2Pt 2:15 ;  Jud :7, 8, 11 -ens), gaan gepaard met SON-verblindend helder duidelik Goddelike of/en Skrif-A|PARTheid, en wat dus ʼn astronomies, kataklismiese kontradiksie /~► TEEN-strydigheid / WEER-spreking – met betrekking tot die res van die Nuwe Test.!* – en veral m.b.t. PAULUS” vorm! ~ >

> TENSY – :
— … daar dan ʼn sekere kode, of/en “SLEUTEL  (Kennis)” is (Lk 11:52) … waarmee hierdie kontradiksies /kontroversis in die N.T. en in “filantroop-Paulus” bekyk, gelees, gehoor, gesien, vertolk moet word – nl. :

            (*)  dat daar DUS  TWEE  sóórte groepe “heidene /uitlanders /onreines /nasies …” ens. bestaan ;
            (*)  die implementering van die “Dualiteit”- of die “TWEE-Huis”- of “Twee-heids”-beginsel (= ‘Verlore Seun[s]’;  #‘Beginsel. 21’);
            (*)  die aanwend van die “Kennis-Sleutel” van Luk. 11:52 (ook Mt 23:13 /= IsRaEL-WAARheid!*);
            (*)  aanwend van “Die WEG” (Hnd  18:26;  24:14 ens.), of die “Gesonde  (Verbond)LEER” (2Tm 4:3) … ~ die ► TANAKH  se (-JiSRaEL)-WAARhede …~!*

(S) :

Matt. 28:9 :
“Toe kom hulle nader en gryp sy voete en aanbid Hom.”

TÉÉNOOR – :

(S.1)
Joh. 20:17 :
Raak My nié  aan nie, want Ek het nog nie opgevaar na my Vader nie”.

         – en nog vele ander sulke gapende kontradiksies in die … (HOER-)“kerk” se “geïnspireerde, foutlose, heilige, onfeilbare … bybel” …~!*

(T) :

Wie is wie se ‘vyand’??
(- wat liefgehê?  moet word)

Het JisraEL net in die Ou Test. – “vyande” gehad …??
— en is daar nie twee SOORTE /twee groepe /of 2 kategrieë van “vyande” in die “bybel” /Skrif nie~!!*/?*  En dit synde ook te midde die Skrif-beginsel /-wetmatigheid dat die ELohim nié “verander” …-NIÉ …~!*

En wat het toe in die N.T. – en “in Paulus(ME)” … en in die era van “demoNE-krasie” (=Dan 2:43) van dié JisraEL-VYANDE!!!  geword???

 • VERAL OOK DIÉ FISIEKE!!!*** VYANDE VAN GEN. 3:15 … >> “JOU NAGESLAG” (= adder-ras /jode /edomiete /-geite /illuminati …)

( = die “adder/jode /onkruid”, en die “varke, honde …” —
het hulle verander in “skape, koring, wingerd …” = wat egter altyd net FISIEKE  Suiwer JisraEL /WiT ‘christen’-Weste kan wees …***)

Want eendersyds blyk dit son-glashelder duidelik dat FISIEKE!!!* JisraEL /’WiT Weste tot met die laaste dag baie definitiewe pertinente en spesifieke FISIEKE!!!*  VY-ANDE  SAL  hê … – en wat hoegenaamd definitief beslis gewis niÉ  enigsins as “naastes /broeders” / “gelykes, vriende, geliefdes …” gedefinieer kán word NIÉ!!!

MAAR DAN BLYK DIT NET SO BAIE SON-GLAS-VERBLINDEND HELDER DUIDELIK DAT!!! =
==DAAR ʼn ASTRONOMIES KATAKLISMIESE KONTRADIKSIE

HIEROOR BESTAAN SPESIFIEK DAN >TUSSEN …

DIE OU!* EN NUWE TEST. …~!!!►

OF HET DIE DIE ‘VYANDE’ IN DIE N.T. VERANDER IN :  “NAASTES” ;  en in “gelykes” en in “eenbloedige broeders” / Hand. 17:26 (= ‘C’) – :

 • like blerrie heLL” …~!!!*

NOG EEN VAN ʼn HELE AANTAL KONTRADIKSIES /KONTROVERSIS IN DIE ‘ONFEILBARE’ (HOERR-)”KERK /-BYBEL” …

Hier is enkele (‘ONsensitiewe’) Skrif oor fisieke JisraEL  se (fisieke) vy-ande … in die ou test. … met geen!!!* aanduiding van enige “naastes, gelykes …” betreffende nié– en/of NIE-blanke Israel-nasies /-wesens …***

 • – en let ook BAIE NB. op – dat hierdie O.T.-teks meestal =END-tyd van aard /gerig is … – dus, ‘  die kruis’-VYANDE …~!*

Lev 26:16, 17 :
… dan sal Ék dit ook aan julle doen: … julle sal ook tevergeefs julle saad saai,
want julle VYANDE  sal dit ‘OPVREET’. [= nuwe SA.’kakkie!]

En Ek sal my aangesig teen julle rig,
sodat julle voor jul VYANDE [= nié, ‘julle naastes’!*]
verslaan word; en julle haters[= nié, ‘julle naastes’ niÉ!*]
sal oor julle heers, en julle sal vlug terwyl niemand julle agtervolg nie.
      [= VERGELYK DIE ‘afrikaanser’ /Boere – UITTOG UIT (S-)AFRIKA]
      (= uit ‘Egipte’ >Deut. 28:68 hieronder)]
        (= ook Lev 26:36-38 …-ens)

Jer 17:4:
En jy sal uitval—en dit deur jouself—uit jou erfenis wat Ek jou gegee het,
en Ek sal jou jou VY-ANDE [!!= nié, ‘jou naastes’ niÉ!*]
laat dien
in ʼn land wat jy nie ken nie …

NOU ENIGE HOMO SAPIËNS  MET ʼn O,1-i.K. SAL WEET DAT HIERBO SPESIFIEK VAN DIE BOER!!!-VOLK GEPRAAT WORD~!*

Betreffende FISIEKE JISRAEL SE (FISIEKE) VY-ANDE … IN DIE NUWE  TEST… – EN LAASTE TYD~!* =

          == moet ons eerstens egter ook die vraag stel :
          (*)  het FISIEKE  JisraEL – “ná die kruis” ophou bestaan /van die planeet af verdwyn???* — soos wat die HOERR-‘kerk’ verkondig …;  of
          (*)  is die sg. offisiële i_srael”  nou (net) die “(adder-)jode” /”onkruid” (Mt. 13:25) /”duiwelskinders” (Mt. 23:33 ;  Jh. 8:44 …) ;  “sinagoge van die satan” (Opb. 2:9;  3:9) … in Israel/Palestina (ens.) – soos die HOERRR-“kerk’ _en wereld verkodnig …  die “kabbaliste, learned elders of zion, jesuïte, vrymesselary, bilderbergers, club of rome, black nobility, committee of 300, order of malta …???

Mat 5:44
Maar Ek sê vir julle:

JULLE MOET JUL VYANDE LIEFHÊ;
seën die wat vir julle vervloek,
doen goed aan die wat vir julle haat,
en bid vir die wat julle beledig en julle vervolg …

OEP-SIE…~!*

Besin i.d.v. ook oor die volgende O.T.-Skrif … betreffende (FISIEKE) JisraEL  en haar (FISIEKE!!!*) VY-ANDE … in die END-tyd … ::

Deu 28:68
En die ELohim sal jou op skepe na Egipte terugbring, op die pad waarvan ek vir jou gesê het: Jy sal dit verder nie meer sien nie;

en daar sal julle aan jul VYANDE [= NIÉ :  ‘AAN JULLE ‘NAASTES’-NIÉ!!!*]

as slawe en slavinne verkoop word,
[= deur d. FW d Klerk-‘korbroek ..’-brigade … -onkruid/geite!* – en alles wat 2Pt. 2 die goet toevoeg en mee vervloek …!*]
maar daar sal geen koper wees nie.

 • – “Egipte” is ʼn kode-woord vir “Afrika”/-kontinent … –

Nou is die miljoen dollar en 2 penny-vraag:  WIÉ… van (FISIEKE) JisraEL – is “OP SKEPE NA AFRIKA TERUGEBRING” =Deut. 28:68 … —

 • – en dié uitdrukking moet natuurlik gesien word in die lig daarvan dat die éinste  JisraEL  vroeër jare ook reeds “SLAWE” in Afrika( /Egitpe) was …~!!!* —
 • SO – TEN MINSTE ʼn BEPAALDE KOMPONENT VAN FISIEKE!!!* JISRAEL  (12 Stamme) SOU —
 • – VOLGENS HIERDIE PROFESIE (DEU. 28:68) — WEER TERUGKEER … NA >AFRIKA … IN “SKEPE”~!!!

En enige homo sapiëns  wat nie onmiddellik kan snap dat hierdie (FISIEKE) JisraEL-komponent van bg. Deut. 28:68 vandag in Afrika >Die BOER!!!*-Volk is nie, moet regtig –‘iemand gaan sien’ /’gaan vir ʼn brein skandering … skok-terapie … – in ʼn fasiliteit van veilige (permanente!) bewaring …’~!!!*

SOOO – :  HET (DIESELFDE!*) FISIEKE JISRAEL VAN DIE OU!* TEST. – DAN NIE MEER “VYANDE” IN DIE NUWE TEST. NIE – maar nou NÉT  ‘naastes’ …???*** –

 • – EN /INMIDDELS – NET SO TERLOOPS (ASSEBLIEF) ::

WIÉ!!!*  IS INDERDAAD “WERKLIKE WARE (FISIEKE) JISRAEL” VANDAG /= IN DIE LAASTE TYD …~!!!***

Bedink sodoende ook :

Mat 10:36 :
En ʼn mens [= ‘Adamiet’ >Blanke /H119]
se huisgenote sal sy… >VYANDE!!  wees.
          (~!!!*** /~?* = 110% KONTRADIKSIE  met Matt. 5:44 = ‘julle vyande liefhê’►)

Mat 22:44 :
Die Meester  het tot my Meester gespreek:
Sit aan my regterhand

totdat Ek u VY-ANDE[~!!!►]
gemaak het ʼn voetbank van u voete?
          (~ wat het nou van die ‘vyande’ geword – wat in ‘naastes’ verander het en wat ‘liegehê’ moet word!?* =
          ook 1Kor. 15:25 …-ens. / = 110% KONTRADIKSIE  met Matt. 5:44 =’julle vyande liefhê’…►)

Luk 1:68-71 :
Geloofd sy die Here, die God van Israel[!!!*], omdat
Hy sy volk besoek het [!!!* – nié :  Sy ‘bontkerk’/GEIT  besoek het NIÉ!*]
en vir hulle verlossing teweeggebring het,

… [en] redding van
ons [FISIEKE!*] VY-ANDE[~!!!***]

en uit die hand van almal wat vir ONS!*  HAAT …
          (= 210% KONTRADIKSIE m.v.n. /bg. Matt. 5:44 = ‘vyande liefhê’!►)

Luk 19:27
Maar daardie VY-ANDE  van my
wat nie wou hê dat ek koning oor hulle sou wees nie, bring hulle hier en slaan hulle voor my dood.
            (= WEEREENS 110% -GEEN SPRAKE VAN ENIGE “NAASTES” /’VYANDE LIEFHÊ’ NIE …►)

Rom 11:28
Wat die evangelie betref, is hulle[??] wel vyande
ter wille van julle;
            [= Judah /Twee Stamme /’hierdie stal’ >Jh. 10:16]
maar wat die uitverkiesing betref, [= DEUT. 7:6~!!!*]
bemindes ter wille van die [JISRAEL-]vaders.

[= die Verbond(e)/-Leer /Godspraak /Raadsplan = vir fisieke JisraEL~!*]

Hier /Rom. 11:28,  word son-glas-helderduidelik DUS  van die “verlore skape van die Huis van Israel” /die TIEN  Stamme gepraat >Matt. 10:5 ;  15:24 /= die “ANDER  KRAAL” >>Joh. 10:16~!!!***

 • en word dié (10)Stamme /of dus >die WiT!!  Kaukasies-Europese Nasies, as ‘VYANDE’ – van die 2 Stamme /Huis-Judah gedefinieer (Rm. 11:28) =

Nou aangesien daar so ʼn kataklismiese KONTRADIKSIE  bestaan oor “naastes /vyande /VER-STES /liefhê …” in die laaste dae – sal dit dalk raadsaam wees om te aanvaar dat daar dan ==

 • == DUS!!! TWEE SOORTE /KATEGORIEË  van “VYANDE” bestaan … ::
 • == vyande wat (FISIEKE!*) en “anders-bloedige” VY-ANDE /en VER!!!-STES   EN VERVLOEKTES  van FISIEKE!!!*  Ware JisraEL/-WiT!!! ‘christen’-Weste is …
 • == en dan ook “vyande” van fisieke JisraEL /WiT ‘christen’-Weste WAT EGTER OOK MEKAAR SE “NAAASTES” /= BLOED-GENE- EN “BEELD”-VERWANTES IS
            (- WAT ONDER DIE WET /TORAH WAS >GAL. 4:5 …-ENS.) EN WAT MEKAAR AS SULKS MOET =LIEFHÊ~!!!*

Chris Kim :

ck.tawrah@gmail.com